Makrosentetik Fiberler

Macromesh® 54, Steelfiber® ve Promesh® markalarımızın makro sentetik fiber ürünleri ile betonlarınız için fiber donatı çözümleri sağlıyoruz.

Macromesh®54

Macromesh®54, makro-sentetik fiber beton donatısıdır. Betonu, güçlendirilmiş kompozit hale getirir, plastik evredeki rötre çatlakları dahil bütün çatlakları bertaraf eder. Betonun ömrünü uzatır.

Promesh

Promesh, makro-sentetik fiber beton donatısıdır. Betonu, güçlendirilmiş kompozit hale getirir, plastik evredeki rötre çatlakları dahil bütün çatlakları bertaraf eder. Betonun ömrünü uzatır.

Micromesh®

Micromesh® Polipropilen Elyaflar; beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve şatkrit uygulamaları için kullanılan mikro donatı sistemleridir ve betonda ikincil donatı görevi yaparlar.

Steelfiber®

Steelfiber Çelik Fiberler; betonun mukavemetinin, aşınma direncinin, tokluğunun arttırılması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla uzun yıllardır inşaat sektöründe çelik hasır.

Steelfiber® 0735

Steelfiber® 0735, 35 mm uzunluğunda, 0,75 mm çapında parlak görünümlü çelik tel fiber donatıdır.

Steelfiber® 1050

Steelfiber® 1050, 50 mm uzunluğunda, 1,00 mm çapında parlak görünümlü çelik tel fiber donatıdır.

Steelfiber® 0960

Steelfiber® 0960, 60 mm uzunluğunda, 0,90 mm çapında parlak görünümlü çelik tel fiber donatıdır.

Steelfiber® 0735

Steelfiber® 0735, 35 mm uzunluğunda, 0,75 mm çapında parlak görünümlü çelik tel fiber donatıdır.

Çelik Teller

Çelik Fiberler; betonun mukavemetinin, aşınma direncinin, tokluğunun arttırılması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla uzun yıllardır inşaat sektöründe çelik hasır yerine kullanılan malzemelerdir.

Polipropilen Elyaflar

Micromesh® Polipropilen Elyaflar; beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve shotcrete uygulamaları için kullanılan mikro donatı sistemidir.

Micromesh® 06

Micromesh® 06, 6 mm uzunluğunda doğal beyaz lif görünümlü %100 saf polipropilen elyaf fiber donatıdır.

Micromesh® 12

Micromesh® 12, 12 mm uzunluğunda doğal beyaz lif görünümlü %100 saf polipropilen elyaf fiber donatıdır.

Micromesh® 19

Micromesh® 19, 19 mm uzunluğunda doğal beyaz lif görünümlü %100 saf polipropilen elyaf fiber donatıdır.

Micromesh® 06

Micromesh® 06, 6 mm uzunluğunda doğal beyaz lif görünümlü %100 saf polipropilen elyaf fiber donatıdır.

Neden Fiber Donatı?

Neden Fiber Donatı? Yeni hazırlanmış taze betonun sertleşmesi aşamasında ortaya çıkan, rötre çatlakları olarak adlandırılan büzülme çatlakları, oturma çatlakları, kılcal çatlaklar ve yüklemeye bağlı çatlak ilerlemesinin önlenmesi için özellikle endüstriyel zemin betonlarında da kullanılan bir tür donatı çeşididir.

Fiber donatı, betonun mekanik özelliklerinin iyileşmesine de katkıda bulunur. Makro sentetik ve mikro sentetik fiber donatılar olarak gruplandırılan çeşitli kullanım alanlarına ve biçimlerine göre farklı fiber donatılar mevcuttur. Betonda Donatının Gelişimi Günümüze kadar uygulanan beton uygulamalarında donatılandırma elemanı olarak kullanılan yapı malzemeleri, zaman içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda gelişti, değişti ve alternatifler uygulamalar meydana çıkardı.

Farklı sektörlerde beton kullanımının yaygınlaşması ile beton uygulamalarında çeşitlilikler, yeni teknolojilerin kullanılması ile beraber hayatımızdaki yerini aldı. İlk olarak endüstriyel alanlarda saha betonları, beton yollar, endüstri yapıları ve şap betonlarında demir donatı montajının uygulamada harcattığı zaman ve işçilik maliyetlerinden ötürü alternatif olarak çelik hasır kullanılmaya başlandı. Çelik hasır kullanımı, betonda donatı çerçevesinde baktığımızda bir gelişme olarak kabul edilebilir. Çelik hasır kullanımı, betonda demir donatılara göre zaman ve işçilik bakımından avantaj sağlasa da, betonda oluşabilecek yüzeysel çatlakları ve rötre çatlaklarını önleme konusunda hiçbir katkı sağlamaz.

Çelik hasırın saha betonlarında sağladığı katkı yalnızca beton parçalarını bir arada tutmaktır. Betonda oluşan çatlak ilerlemeye devam ederken çelik hasır ile karşılaşana kadar herhangi bir engelle karşılaşmaz ve genişlemeye devam eder. Bu sebepten betonda çelik hasırdan uzak olan yüzey ve taban kısımlarında kopmalar mümkün hale gelir. Çelik hasırın montajı ve pas payı gibi uygulamalar işçilik bakımından oldukça fazla zaman gerektirdiğinden özellikle tünel yapılarında ciddi bir iş yükü olarak kabul edilir.

arrow

BETON PARLATMA

Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

hcj cosinus

HCJ COSINUS SLIDE

Cosinus Slide derz profili alanındaki en benzersiz üründür. Mükemmel genleşme derzi geliştirme arayışımızda, şimdiye kadarki en iyi yük aktarımını sağlayan yepyeni bir birleştirme çözümü sunduk.

arrow
arrow

Crete Colors

                     beton için kimyasallar

C² REMOVE

YÜZEY HAZIRLIĞI

C² HARD

SERTLEŞTİRME

C² SUPER HARD

SERTLEŞTİRME

C² HARD BLEND

SERTLEŞTİRME

C² SEAL

KORUMA

C² TINT

DEKORATİF

C² PROTECTOR

KORUMA

C² CLEAN

BAKIM

HABERDAR OLUN

Mail listemize katılarak kampanyalarımızdan haberdar olun!

SEKTÖRDE BİZ

“Yaklaşık 11 yıldır endüstriyel zemin betonları ve tünel betonları gibi imalatlara fiber donatı sağlayan ve aynı zamanda mühendislik hizmeti veren bir firmayız.

Müşterilerimizin tamamı inşaat sektöründen, dolayısıyla inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin hemen her bölgesine hitap ediyoruz. Aynı zamanda birçok markanın Ortadoğu distribütörlüğünü de yaptığımız için farklı ülkelere de bu malzemelerin tedarikini biz sağlıyoruz.

İnşaat sektöründe hizmet sağladığımız alanları daha çok sanayi tesisleri ve endüstriyel yapılar oluşturmaktadır. Bu yapılarda endüstriyel zemin betonları yatırımcıların en önem verdiği konuların başında gelir. En büyük sıkıntıları betonların çatlaması ve servis ömürlerinin kısa olması. Biz betonların çatlamasını engelliyoruz, betonları donatılandırıyoruz. Ve servis ömürlerini onların istediği kadar uzatabiliyoruz. Saha betonlarına ve tünellere fiber donatıları sağlarken aynı zamanda maliyet avantajı da sağlıyoruz.

Kısaca, müşterilerimizin hem ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem mühendislik hizmeti veriyoruz hem de devamında çözüm ortakları oluyoruz. “

İskender KÖSE
Genel Müdür
Atlas Bir Yapı ve Mühendislik A.Ş.

Wise TV – Aralık 2018

UFAK BİR AYRINTI

Sürekli olarak trafiğe maruz kalan, üretimin ve operasyonun verimini belirleyen bir faktör olarak zemin betonu endüstriyel bir yapının en önemli parçasıdır.

Endüstriyel zeminler; bunlar depo veya üretim tesisi olabilirler, birbirine bağlı karmaşık sistemler olarak düşünülmeli ve tasarlanmalıdır. Optimal performans ancak raf, malzeme taşıma ekipmanı (forklift vb.) ve üzerinde çalıştığı zemin ortak toleransı ile çalışılırsa yakalanabilir.

Gerekli önem gösterilmeyen ve/veya yanlış tasarlanan zemin betonları kısa sürede işlevini yerine getiremeyen bir hal alır ve operasyon verimini önemli ölçüde düşürür.

"Yeterince iyi zeminler" talep etmediğinizi biliyoruz, bu yüzden çok daha iyisini sunuyoruz!

TOP