MACROMESH® 54

Büyük yüzey alanlı fabrika, hangar, lojistik depo, saha betonları ve endüstriyel şaplar gibi ağır yüke maruz kalan döşeme betonları aşırı zorlamaya bağlı olarak; çatlama, kırılma ve deforme olma eğilimi gösterirler. Macromesh 54’ün 3D (Üç Boyutlu) donatı sistemi endüstriyel zemindeki tüm donatı ihtiyacını tek başına sağlar, betonlar uzun yıllar performans kaybına uğramadan kullanılmaya devam eder.

BETON DONATI - MACROMESH® 54

M            Macromesh® 54, kopolimer yapıda polipropilen(%99) esaslı bir makro sentetik fiber donatıdır. Beton karışımına uygun dozda katıldığında, betonda donatı görevi görerek çelik hasır ve çelik fiber ihtiyacını ortadan kaldırarak birincil donatı görevi yapar.

Plastik evredeki rötre çatlakları dahil çatlakları bertaraf ederek sorunsuz bir yüzey oluşturur. Yapısı gereği korozyona uğramaz ve betonun ömrünü uzatır. MACROMESH® 54, ASTM C-1116 "Fiber Donatılı ve Püskürtme Betonlar için Standart Şartname" ve TS EN 14889-2:2006 gerekliliklerine uygundur.

MACROMESH® 54 MAKRO SENTETİK FİBER

MACROMESH® 54

Asit & Tuz Dayanımı: Yüksek
Alkali Dayanımı Yüksek
Elektrik İletkenliği: Düşük
Erime Sıcaklığı 160 - 170 °C
Yanma Sıcaklığı: >350 °C
Çekme Mukavemeti: 600-750 MPa
Termal İletkenlik: Düşük
Su Emme: Yok
Hammadde: Kopolimer (%99 Polipropilen)
Görünüm: Burgulu (Deforme edilmiş)
Yüzey: Kabartılmış yüzey
Koku: Kokusuz
Fiber Uzunluk: 54 mm
Fiber Sayısı, Adet/kg: > 200.000

Macromesh® 54

Standart: EN 14889-2:2006, CE, BSI 00086, ASTM-C1116, C1609, C1609M-10, 1399-98-07, JCI SF4
Görünüm: Burgulu (Deforme edilmiş)
Yüzey: Kabartılmış yüzey
Fiber sayısı, adet/kg: > 200.000
Ham Madde: Kopolimer (%99 Polipropilen
Tip: Makro Sentetik
Fiber Boyu: 54 mm
Paketleme/Ambalaj: 16 kilogramlık koliler halinde

KATILIM ORANLARI & UYGULAMA TAVSİYELERİ

MACROMESH® 54 Makro Fiber donatı için, kullanım oranı, performans gereksinimlerine göre değişkenlik gösterir. Metreküp başına katılım oranı, her projenin gereksinimlerine göre özel dizayn edilmektedir.

MACROMESH® 54 Makro fiber donatılı beton, pompalanabilir ya da geleneksel yöntemler kullanılarak yerleştirilebilir. El ile, titreşimli düzleştirici ile veya lazer düzleştirici ile MACROMESH® 54 fiber donatılı beton düzleştirilebilir.

Macromesh® 54 Kullanım Şekli

Macromesh® 54 fiber donatılar, mekanik etki ederler, kimyasal olarak tepkimeye girmezler. Fiber verimlilik için, mini karışım dizaynı yapılması tavsiye edilir.

Atlas 1’in teknik sorumlusu, istek üzerine tavsiye verebilir. Macromesh® 54 Makro sentetik fiber, beton karışımına diğer malzemeler konulduktan sonra ilave edilir.

Fiberlerin homojen olarak dağıldığından emin olunması için en az 5 dakika yüksek devirde karıştırılma işlemi uygulanması gereklidir.

Macromesh® 54 Avantajları

• Macromesh® 54 çelik hasırı tamamen ortadan kaldırarak betonda birincil donatı görevi görür.
• Macromesh® 54 çatlak kontrolü sağlar. Kenar ve köşe çatlaklarının önüne geçer.
• Betonu 3 boyutlu olarak donatılandırır. Her bir cm2'de çekme gerilmelerine ve iç gerilmelere karşı dayanım sağlar.
• Yüksek enerji yutma kapasitesiyle betonun sünekliğini artırır.
• Betonun darbe dayanımını ve yorulma direncini artırır.
• Çelik hasır işçiliğini ortadan kaldırır ve projelere %50'ye varan hız kazandırır.
• Macromesh® 54 betonda mekanik olarak çalışır, kimyasal yapısını değiştirmez.
• Macromesh® 54 yüksek lif adedi sayesinde plastik evredeki rötre ve büzülme çatlakları dahil, mikro çatlak oluşumunun minimuma indirir.

Macromesh® 54 Paket Ölçüleri

Macromesh® 54 makro sentetik fiber beton donatıları, parçalanabilir kağıda sarılmış, açılmadan doğrudan beton mikserine yerleştirilmek üzere 16 kilogramlık koliler içinde, suda çözünen paketler içerisinde paketlenmiştir. Malzemeleri serin ve kuru yerde, direkt güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde saklayınız.

GALERİ

MACROMESH® 54 KULLANIM ALANLARI

Saha Betonları ve Endüstriyel Zeminler

Fabrika, depo ve hangar gibi ağır yüklemeye maruz kalan döşeme betonları, aşırı zorlamaya bağlı olarak çatlama ve kırılma eğilimi gösterirler.

Püskürtme Beton (Shotcrete) Uygulamaları

Shotcrete hem teknik hem de uygulamalarda benzersizdir. Makro / Mikro Sentetik Fiberler ve Çelik Lifler püskürtme betonlarda, geleneksel donatı seçeneklerinin ulaşamayacağı güvenlik, kullanım kolaylığı ve maliyet avantajı sağlarlar.

Beton Yollar

Yollar, hava taşıtlarından kara taşıtlarına kadar sürekli olarak üstünden trafiğin akmasının yanı sıra, sıcaklık dalgalanmalarından ve betonda oluşabilecek diğer streslerden etkilenmektedir. Asfalt yolların kullanışsızlığı ve sürekli olarak bozulması sebebiyle beton yollar önem kazanmakta, Makro Sentetik fiberler de beton yollar için güvenli, ideal ve uygun maliyetli çözümler sunmaktadır.

Prekast Elemanlar

Prekast segmentler özellikle gelişen TBM teknolojileri ile büyük önem kazanmakta, zamandan ve maliyetten ciddi kazanç sağlamaktadır.

Havaalanı Döşemeleri

Havaalanı taksi ve park pistleri, aşırı yüklemeye bağlı olarak çatlama ve kırılma eğilimi göstermektedirler. Fiber lifler, eğilme dayanımını artırarak kaplama kalınlıklarını azaltmakta, buna bağlı olarak büyük bir zaman tasarrufu ve maliyet indirimi sağlamaktadırlar.

Prefaprik ve Prekast Yapı Elemanları

Polipropilen elyaflar ile plastik evrede oluşan rötre ve büzülme çatlaklarının önüne geçilir. Polipropilen elyaflar beton içinde 3 boyutlu dağılarak çatlakların oluşumunu engeller ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlar.

Şap Uygulamaları

Macromesh® 54 ile hazırlanan beton üzerine dökülen şaplarda polipropilen elyafların kullanılması ile; süneklik artırılır, segregasyon engellenir ve betona tokluk kazandırılır.

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

beton donatıları, derz profili ve beton parlatma

Macromesh 54 Makro Sentetik Fiber Donatı - "Beton Donatı"

Promesh Makro Sentetik Fiber - "Beton Donatı"

Micromesh Polipropilen Elyaf - "Beton Donatı"

Steelfiber Çelik Teller - "Beton Donatı"

Yeni Nesil Derz Profili - "HCJ Cosinus Slide"

Glosslityum Beton Parlatma Uygulaması - "Beton Parlatma"

arrow

BETON PARLATMA

Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

hcj cosinus

HCJ COSINUS SLIDE

Cosinus Slide derz profili alanındaki en benzersiz üründür. Mükemmel genleşme derzi geliştirme arayışımızda, şimdiye kadarki en iyi yük aktarımını sağlayan yepyeni bir birleştirme çözümü sunduk.

arrow
arrow

Crete Colors

                     beton için kimyasallar

C² REMOVE

YÜZEY HAZIRLIĞI

C² HARD

SERTLEŞTİRME

C² SUPER HARD

SERTLEŞTİRME

C² HARD BLEND

SERTLEŞTİRME

C² SEAL

KORUMA

C² TINT

DEKORATİF

C² PROTECTOR

KORUMA

C² CLEAN

BAKIM

HABERDAR OLUN

Mail listemize katılarak kampanyalarımızdan haberdar olun!

SEKTÖRDE BİZ

“Yaklaşık 11 yıldır endüstriyel zemin betonları ve tünel betonları gibi imalatlara fiber donatı sağlayan ve aynı zamanda mühendislik hizmeti veren bir firmayız.

Müşterilerimizin tamamı inşaat sektöründen, dolayısıyla inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin hemen her bölgesine hitap ediyoruz. Aynı zamanda birçok markanın Ortadoğu distribütörlüğünü de yaptığımız için farklı ülkelere de bu malzemelerin tedarikini biz sağlıyoruz.

İnşaat sektöründe hizmet sağladığımız alanları daha çok sanayi tesisleri ve endüstriyel yapılar oluşturmaktadır. Bu yapılarda endüstriyel zemin betonları yatırımcıların en önem verdiği konuların başında gelir. En büyük sıkıntıları betonların çatlaması ve servis ömürlerinin kısa olması. Biz betonların çatlamasını engelliyoruz, betonları donatılandırıyoruz. Ve servis ömürlerini onların istediği kadar uzatabiliyoruz. Saha betonlarına ve tünellere fiber donatıları sağlarken aynı zamanda maliyet avantajı da sağlıyoruz.

Kısaca, müşterilerimizin hem ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem mühendislik hizmeti veriyoruz hem de devamında çözüm ortakları oluyoruz. “

İskender KÖSE
Genel Müdür
Atlas Bir Yapı ve Mühendislik A.Ş.

Wise TV – Aralık 2018

UFAK BİR AYRINTI

Sürekli olarak trafiğe maruz kalan, üretimin ve operasyonun verimini belirleyen bir faktör olarak zemin betonu endüstriyel bir yapının en önemli parçasıdır.

Endüstriyel zeminler; bunlar depo veya üretim tesisi olabilirler, birbirine bağlı karmaşık sistemler olarak düşünülmeli ve tasarlanmalıdır. Optimal performans ancak raf, malzeme taşıma ekipmanı (forklift vb.) ve üzerinde çalıştığı zemin ortak toleransı ile çalışılırsa yakalanabilir.

Gerekli önem gösterilmeyen ve/veya yanlış tasarlanan zemin betonları kısa sürede işlevini yerine getiremeyen bir hal alır ve operasyon verimini önemli ölçüde düşürür.

"Yeterince iyi zeminler" talep etmediğinizi biliyoruz, bu yüzden çok daha iyisini sunuyoruz!

TOP