STEELFIBER ÇELİK FİBERLER
BETON DONATI MALZEMESİ

STEELFIBER Çelik Teller

Betonun mukavemetinin, aşınma direncinin, tokluğunun artırılması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla uzun yıllardır inşaat sektöründe çelik hasır yerine kullanılan malzemelerdir.

BETON DONATI - STEELFIBER

ÇELİK TEL FİBER DONATI HE

S            STEELFİBER®, soğuk çekmeli çelik telden ASTM A820 standardına göre üretilmektedir. Özellikle endüstriyel zemin betonları sabit yüklerle birlikte hareketli yüklere (forklift, tır vb.) de maruz kalmaktadır. Betonun içerisine homojen olarak dağılmış STEELFİBER®; betonun tokluğunu yani enerji yutma kapasitesini yükselterek, yükleme çatlaklarının önüne geçilmesini sağlar. Ayrıca tünellerde; şatkrit (püskürtme beton) ve nihai kaplamalarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

STEELFİBER® ÇELİK TEL

STEELFİBER®

Görünüm: Parlak, Çelik Tel
Tip: Soğuk Çekme
Kenar: Kıvrımlı
Çekme Mukavemeti: 1250-1400 MPa
Çap: 0,75 - 0,90 - 1,00
Fiber Uzunluğu: 35 mm - 50 mm - 60 mm

Steelfiber 0735

Standart: ASTM A820/A820M – 04, Type 1 cold drawn wire
Görünüm: Parlak, Çelik Tel
Tip: Soğuk Çekme
Kenar: Kıvrımlı
Açı: 45°
Fiber Uzunluğu: 35 mm
Çap: 0,75 mm
Çekme Mukavemeti: 1250 -1400 MPa
Narinlik Oranı: 50

Steelfiber 1050

Standart: ASTM A820/A820M – 04, Type 1 cold drawn wire
Görünüm: Parlak, Çelik Tel
Tip: Soğuk Çekme
Kenar: Kıvrımlı
Açı: 45°
Fiber Uzunluğu: 50 mm
Çap: 1,00 mm
Çekme Mukavemeti: 1050 -1200 MPa
Narinlik Oranı: 50

Steelfiber 0960

Standart: ASTM A820/A820M – 04, Type 1 cold drawn wire
Görünüm: Parlak, Çelik Tel
Tip: Soğuk Çekme
Kenar: Kıvrımlı
Açı: 45°
Fiber Uzunluğu: 60 mm
Çap: 0,90 mm
Çekme Mukavemeti: 1050 -1200 MPa
Narinlik Oranı: 66,7

Betonfiber® Çelik Tel Kullanım Şekli

Kullanim Sekli Kg

Her bir metreküp için 15 KG ile 45 KG arasında kullanılır.

Kullanim Sekli Mikser

Beton hazırlanırken miksere atılarak karıştırılır.

Kullanim Sekli Dk

BETONFİBER Çelik Tellerin yeterli oranı karışıma ilave edildikten sonra 7 – 12 dakika karıştırma süresi homojen dağılım için yeterlidir. BETONFİBER Çelik Teller tek ve “tutkalsız” şekilde üretilmiştir, bu yüzden topaklanma sorunu olmaz.

Kullanim Sekli Kurleme

Çelik Telli betonun uygulaması, normal beton uygulaması ile aynıdır. Sıkıştırmaya burada da dikkat etmek gerekir. Tavsiye edilen tüm bitirme ve kürleme teknikleri çelik telli beton için de geçerlidir. Düzgün kürleme yapmak, büzülme, çökme ve termal kaynaklı rötre çatlaklarını engellemede etkilidir. Doğru yapılan kürleme betonun kalitesini ve performansını artırır.

Betonfiber® Çelik Tel Avantajları

• Çok yönlü, homojen bir beton donatısı sağlar, buna bağlı olarak parçalanmayı, kırılmayı, eğilmeyi engeller.
• Çatlak direncini, tokluğu, enerji emilimini, yorulma dayanımını ve kesme mukavemetini artırır.
• El ile, vibrasyon ile veya diğer bütün yerleştirme & bitirme işleriyle uyumlu çalışır.
• Artan çekme mukavemeti ve çatlama direnci, ek yerleri için iyi bir alternatiftir.
• Büyük proje programlamalarında, ekonomik donatı çözümleri sunar.
• Hasır demir donatı uygulamasını ortadan kaldırır.
• Betonun içine katılarak uygulanır, dolayısı ile işçilik gerektirmez.
• Topaklanmaz.

BETONFİBER Çelik Tellerin betondan sıyrılması daha fazla enerji gerektirir. İlk çatlak sonrası eğilme dayanımı çelik tellerin betona katılma oranıyla direk bağlantılıdır ve kullanılan miktar betonun enerji yutma kapasitesini pozitif etkiler. Çelik Tel Katılım Oranı 15 KG / m3’ten 45 KG / m3’e arasında istenilen dayanıma göre hesaplanarak belirlenir.

Çelik Telle kuvvetlendirilmiş betonun eğilme yorulma dayanımı normal betona göre önemli derecede fazladır. Çelik Teller hareketli yüklerin etki ettiği alanlarda çatlak oluşumunu engellemede çok etkilidir. Artırılmış yorulma dayanımı çelik tellerin saha betonlarında, kaplamalarda ve şaplarda etkin kullanımını sağlar.

Enerji emme yeteneği ve betonun üç boyutlu yapısını kuvvetlendirerek betonun darbe dayanımını artırır.

Beton bileşimindeki agregaların doğru konumlanmasını sağlayarak, betonu güçlendirilmiş kompazit hale getirir. Dolayısı ile kopmalar ve parçalanmalar engellenir.

Çelik Teller değişik çevre şartlarının olduğu birçok uygulamada kullanılmış ve her şartta üstün performans sağlamıştır. Hasır demir gibi geleneksel donatı sistemlerine göre korozyona karşı daha dirençlidir.

GALERİ

STEELFİBER ÇELİK TEL KULLANIM ALANLARI

Nihai Tünel Kaplamaları

Beton tünel kaplamaları prekast segmentler olarak ya da yerinde dökülebilir şekildedir. Günümüzde kaplamalar birçok avantajından dolayı; yalnızca fiberlerle veya fiber ve inşaat demiri kombinasyonuyla güçlendirilerek uygulanmaktadır.

Püskürtme Beton (Shotcrete) Uygulamaları

Shotcrete hem teknik hem de uygulamalarda benzersizdir. Makro / Mikro Sentetik Fiberler ve Çelik Lifler püskürtme betonlarda, geleneksel donatı seçeneklerinin ulaşamayacağı güvenlik, kullanım kolaylığı ve maliyet avantajı sağlarlar.

Prekast Segmentler

Prekast segmentler özellikle gelişen TBM teknolojileri ile büyük önem kazanmakta, zamandan ve maliyetten ciddi kazanç sağlamaktadır. Kalitesi onaylanmış çelik tel ve makro fiberlerin performans özellikleri, artık prekast segmentlerin tamamen fiber takviyeli betondan üretilmesini mümkün kılmaktadır.

Beton Borular

Prekast beton borularda, Makro/Mikro sentetik fiber çözümleri ve çelik lifler ile malzemeler üzerinde anında tasarruf elde edilebilir; ayrıca tamir/bakım masraflarından ve işçilik masraflarından da tasarruf edilmiş olur. Buna ek olarak, çelik ve sentetik makro fiberlerin, RCP'de (betonarme borularda) çalıştığı test edilmiş ve kanıtlanmıştır. Bu uygulamalar için ASTM ve Avrupa standartları mevcuttur.

Prekast Elemanlar

Fiber donatılar, betonarme mukavemetini artırma amacıyla, ince agrega ve çimentoya ek olarak, süper akışkanlaştırıcılar ile, çimento hamuru ve agrega arasındaki boşlukları kapatarak kusurları minimuma indirebilmekte ve mukavemet artırımı sağlayabilmektedirler.

Liman Kaplamaları

Dalga hareketleri, ağır yük gemilerinin çarpma etkileri ve yükleme boşaltma trafiği göz önünde bulundurulduğunda, liman kaplamalarında beton tokluğu ve sızdırmazlığı fiber donatı kullanılarak artırılabilmekte, derz aralıkları azaltılabilmekte ve beton mukavemeti artırılabilmektedir.

Havaalanı Döşemeleri

Havaalanı taksi ve park pistleri, aşırı yüklemeye bağlı olarak çatlama ve kırılma eğilimi göstermektedirler. Fiber lifler, eğilme dayanımını artırarak kaplama kalınlıklarını azaltmakta, buna bağlı olarak büyük bir zaman tasarrufu ve maliyet indirimi sağlamaktadırlar.

Hidrolik Yapılar

Baraj inşaatı, kanal inşaatı, yapay gölet gibi yapılarda plakaların yerine kullanılır. Kavitasyon ve oyulma gibi hasarlara karşı, kaplama olarak ta kullanılabilir.

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

beton donatıları, derz profili ve beton parlatma

Macromesh 54 Makro Sentetik Fiber Donatı - "Beton Donatı"

Promesh Makro Sentetik Fiber - "Beton Donatı"

Micromesh Polipropilen Elyaf - "Beton Donatı"

Steelfiber Çelik Teller - "Beton Donatı"

Yeni Nesil Derz Profili - "HCJ Cosinus Slide"

Glosslityum Beton Parlatma Uygulaması - "Beton Parlatma"

arrow

BETON PARLATMA

Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

hcj cosinus

HCJ COSINUS SLIDE

Cosinus Slide derz profili alanındaki en benzersiz üründür. Mükemmel genleşme derzi geliştirme arayışımızda, şimdiye kadarki en iyi yük aktarımını sağlayan yepyeni bir birleştirme çözümü sunduk.

arrow
arrow

Crete Colors

                     beton için kimyasallar

C² REMOVE

YÜZEY HAZIRLIĞI

C² HARD

SERTLEŞTİRME

C² SUPER HARD

SERTLEŞTİRME

C² HARD BLEND

SERTLEŞTİRME

C² SEAL

KORUMA

C² TINT

DEKORATİF

C² PROTECTOR

KORUMA

C² CLEAN

BAKIM

HABERDAR OLUN

Mail listemize katılarak kampanyalarımızdan haberdar olun!

SEKTÖRDE BİZ

“Yaklaşık 11 yıldır endüstriyel zemin betonları ve tünel betonları gibi imalatlara fiber donatı sağlayan ve aynı zamanda mühendislik hizmeti veren bir firmayız.

Müşterilerimizin tamamı inşaat sektöründen, dolayısıyla inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin hemen her bölgesine hitap ediyoruz. Aynı zamanda birçok markanın Ortadoğu distribütörlüğünü de yaptığımız için farklı ülkelere de bu malzemelerin tedarikini biz sağlıyoruz.

İnşaat sektöründe hizmet sağladığımız alanları daha çok sanayi tesisleri ve endüstriyel yapılar oluşturmaktadır. Bu yapılarda endüstriyel zemin betonları yatırımcıların en önem verdiği konuların başında gelir. En büyük sıkıntıları betonların çatlaması ve servis ömürlerinin kısa olması. Biz betonların çatlamasını engelliyoruz, betonları donatılandırıyoruz. Ve servis ömürlerini onların istediği kadar uzatabiliyoruz. Saha betonlarına ve tünellere fiber donatıları sağlarken aynı zamanda maliyet avantajı da sağlıyoruz.

Kısaca, müşterilerimizin hem ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem mühendislik hizmeti veriyoruz hem de devamında çözüm ortakları oluyoruz. “

İskender KÖSE
Genel Müdür
Atlas Bir Yapı ve Mühendislik A.Ş.

Wise TV – Aralık 2018

UFAK BİR AYRINTI

Sürekli olarak trafiğe maruz kalan, üretimin ve operasyonun verimini belirleyen bir faktör olarak zemin betonu endüstriyel bir yapının en önemli parçasıdır.

Endüstriyel zeminler; bunlar depo veya üretim tesisi olabilirler, birbirine bağlı karmaşık sistemler olarak düşünülmeli ve tasarlanmalıdır. Optimal performans ancak raf, malzeme taşıma ekipmanı (forklift vb.) ve üzerinde çalıştığı zemin ortak toleransı ile çalışılırsa yakalanabilir.

Gerekli önem gösterilmeyen ve/veya yanlış tasarlanan zemin betonları kısa sürede işlevini yerine getiremeyen bir hal alır ve operasyon verimini önemli ölçüde düşürür.

"Yeterince iyi zeminler" talep etmediğinizi biliyoruz, bu yüzden çok daha iyisini sunuyoruz!

TOP
Merhaba! Yardıma mı ihtiyacınız var?
İletişim bilgilerinizi yazın, size ulaşalım!
Holler Box