MİCROMESH Polipropilen Elyaflar

Beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve püskürtme beton uygulamaları için kullanılan mikro donatı sistemidir.

BETON DONATI - MİCROMESH

M            MİCROMESH® Polipropilen Elyaflar; beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve şatkrit uygulamaları için kullanılan mikro donatı sistemleridir ve betonda ikincil donatı görevi yaparlar. Günümüzde yapılan saha ve laboratuvar çalışmaları göstermiştir ki, MİCROMESH® Polipropilen Elyaf kullanılarak inşa edilen projeler yüksek performans sağlamaktadır. Farklı uygulamalar için farklı boyutlarda imal edilen elyaflar (06-12-19 mm) belirlenen dozajda kullanıldığında betonun içerisinde homojen olarak dağılarak rötre ve büzülme çatlaklarının bertaraf edilmesini sağlar.

MİCROMESH® POLİPROPİLEN ELYAF

MİCROMESH®

Su Emme Özelliği: Yok
Özgül Ağırlık: 0.91 (su=1)
Elektrik İletkenliği: Düşük
Asit ve Tuz Dayanımı: Yüksek
Erime Noktası: 162 °c
Yanma Noktası: 593 °c
Termal İletkenlik: Düşük
Çekme Dayanımı: 450-700 Mpa

Micromesh 06

Standart: ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm: Doğal Beyaz Lif
Tip: Polipropilen
Saflık: %100 Saf
Yoğunluk: 0.91 g/cm³
Uzunluk: 6 mm
Kesit & Çap: Dairesel, 18μm –20μm

Micromesh 12

Standart: ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm: Doğal Beyaz Lif
Tip: Polipropilen
Saflık: %100 Saf
Yoğunluk: 0.91 g/cm³
Uzunluk: 12 mm
Kesit & Çap: Dairesel, 18μm –20μm

Micromesh 19

Standart: ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm: Doğal Beyaz Lif
Tip: Polipropilen
Saflık: %100 Saf
Yoğunluk: 0.91 g/cm³
Uzunluk: 19 mm
Kesit & Çap: Dairesel, 18μm –20μm

Micromesh® Polipropilen Elyaf Kullanım Şekli

ASTM 1116-C standardında bir betonun liflendirilmiş olması için hacmen %0,1 oranında lif içermelidir. Bir diğer deyişle, 1m3 beton için en az 1 Litre lif kullanılmalıdır. Polipropilen malzemenin yoğunluğu 0,9 kg / litre olduğunda standarda uygunluk açısından en az 0,9 kg / m3 dozaj kullanılmalıdır. Micromesh® Polipropilen Elyaflar suda çözünebilir özel torbaları sayesinde harcın içerisine olduğu gibi katılabilir.

Micromesh®; santralde, boton mikserinde veya transmikserde betona karıştırılarak uygulanır. 5 dakika yüksek devirde karıştırıldıktan sonra, Micromesh® Elyaf demetleri çözülür ve milyonlarca elyaf betonun her tarafına homojen bir şekilde dağılır. Fazla karıştırmanın ürünün performansına bir zararı yoktur. Yüksek aşınma direnci ve mikro donatı yoğunluğu gereken yerlerde Micromesh® Elyaf dozajı hacmine %0,2’ye (1.8 kg / m3) kadar artırılabilir.

Micromesh® Polipropilen Elyaf Avantajları

• Taşıyıcı demir donatı var ise, korozyonunu ve paslanmasını geciktirir.
• Betonun sağlamlığını artırır ve kayar kalıplarda şişkinliği önler.
• Plastik betondaki rötre ve büzülme çatlaklarını azaltır.
• Avrupa ve ABD'nin bütün standartları ile uyumludur.
• Her zaman güvenlidir, uygulaması kolaydır.
• Betona tokluk kazandırır, sünek hale getirir.
• Betonun darbeye karşı dayanımını artırır.
• Paslanmaz, korozyona uğramaz.
• Her miktar betonda uygulanabilir.
• Segrasyonu, ayrışmayı azaltır.
• Manyetik değildir.

UYARI

Micromesh® mikro-sentetik fiberler, ana taşıyıcı demir donatıların yerine kullanılamaz. Micromesh® mikro-sentetik fiber donatilı betonlar, projeden daha ince ya da daha az şekilde bitirilemez.

GALERİ

POLİPROPİLEN ELYAF KULLANIM ALANLARI

Saha ve Zemin Betonları

Fabrika depo, hangar gibi büyük alanlı zemin betonları ve stok sahaları, soğuk hava depolama zemin betonları, lojistik üsler, üst kaplama betonları, akaryakıt istasyonları, metro istasyonları bekleme ve yürüyüş alanları gibi plastik evrede rötre ve büzülme çatlaklarına maruz kalan saha ve zemin betonlarında kullanılır.

Tamir ve Yapıştırma Harçları

Elyaflı sıva ve tamir harçlarında polipropilan elyaflar ile segragasyon azaltılır, aderans (tutunma) arttırılır ve betonun geçirgenliği azaltılarak optimum performans elde edilir.

Şap Uygulamaları

Mevcut beton üzerine dökülen şaplarda polipropilen elyafların kullanılması ile; süneklik artırılır, segregasyon engellenir ve betona tokluk kazandırılır.

Prefaprik ve Prekast Yapı Elemanları

Polipropilen elyaflar ile plastik evrede oluşan rötre ve büzülme çatlaklarının önüne geçilir. Polipropilen elyaflar beton içinde 3 boyutlu dağılarak çatlakların oluşumunu engeller ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlar.

Yüksek Mukavemetli Yapılar

Fiber donatılar, betonarme mukavemetini artırma amacıyla, ince agrega ve çimentoya ek olarak, süper akışkanlaştırıcılar ile, çimento hamuru ve agrega arasındaki boşlukları kapatarak kusurları minimuma indirebilmekte ve mukavemet artırımı sağlayabilmektedirler.

Püskürtme Beton (Shotcrete) Uygulamaları

Püskürtme betonlar, çatlamaya müsait betonlardır. Çatlamanın başlıca nedenleri arasında çimento yüzdesinin fazlalığı, püskürtmenin yapıldığı yüzeyin eğriliği ve yüzey kürlemesinin zorluğu yer almaktadır. Makro fiber lifler, püskürtme beton uygulamalarında çatlak kontrolü için ekonomik ve pratik çözüm sunmaktadır.

Havaalanı Kaplamaları

Havaalanı taksi ve park pistleri, aşırı yüklemeye bağlı olarak çatlama ve kırılma eğilimi göstermektedirler. Fiber lifler, eğilme dayanımını artırarak kaplama kalınlıklarını azaltmakta, buna bağlı olarak büyük bir zaman tasarrufu ve maliyet indirimi sağlamaktadırlar.

Liman Kaplamaları

Dalga hareketleri, ağır yük gemilerinin çarpma etkileri ve yükleme boşaltma trafiği göz önünde bulundurulduğunda, liman kaplamalarında beton tokluğu ve sızdırmazlığı fiber donatı kullanılarak artırılabilmekte, derz aralıkları azaltılabilmekte ve beton mukavemeti artırılabilmektedir.

İnce Kabuk Yapıları

Fiber donatılar; ince kabuk yapılarında, kubbelerde, tünel içi kaplamalarda, katlanmış beton plakalarda, mimari nedenlerle ince olması gereken yapı elemanlarında kullanılmaktadır.

Hidrolik Yapılar

Baraj inşaatı, kanal inşaatı, yapay gölet gibi yapılarda plakaların yerine kullanılır. Kavitasyon ve oyulma gibi hasarlara karşı, kaplama olarak da kullanılabilir.

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

beton donatıları, derz profili ve beton parlatma

Macromesh 54 Makro Sentetik Fiber Donatı - "Beton Donatı"

Promesh Makro Sentetik Fiber - "Beton Donatı"

Micromesh Polipropilen Elyaf - "Beton Donatı"

Steelfiber Çelik Teller - "Beton Donatı"

Yeni Nesil Derz Profili - "HCJ Cosinus Slide"

Glosslityum Beton Parlatma Uygulaması - "Beton Parlatma"

arrow

BETON PARLATMA

Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

hcj cosinus

HCJ COSINUS SLIDE

Cosinus Slide derz profili alanındaki en benzersiz üründür. Mükemmel genleşme derzi geliştirme arayışımızda, şimdiye kadarki en iyi yük aktarımını sağlayan yepyeni bir birleştirme çözümü sunduk.

arrow
arrow

Crete Colors

                     beton için kimyasallar

C² REMOVE

YÜZEY HAZIRLIĞI

C² HARD

SERTLEŞTİRME

C² SUPER HARD

SERTLEŞTİRME

C² HARD BLEND

SERTLEŞTİRME

C² SEAL

KORUMA

C² TINT

DEKORATİF

C² PROTECTOR

KORUMA

C² CLEAN

BAKIM

HABERDAR OLUN

Mail listemize katılarak kampanyalarımızdan haberdar olun!

SEKTÖRDE BİZ

“Yaklaşık 11 yıldır endüstriyel zemin betonları ve tünel betonları gibi imalatlara fiber donatı sağlayan ve aynı zamanda mühendislik hizmeti veren bir firmayız.

Müşterilerimizin tamamı inşaat sektöründen, dolayısıyla inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin hemen her bölgesine hitap ediyoruz. Aynı zamanda birçok markanın Ortadoğu distribütörlüğünü de yaptığımız için farklı ülkelere de bu malzemelerin tedarikini biz sağlıyoruz.

İnşaat sektöründe hizmet sağladığımız alanları daha çok sanayi tesisleri ve endüstriyel yapılar oluşturmaktadır. Bu yapılarda endüstriyel zemin betonları yatırımcıların en önem verdiği konuların başında gelir. En büyük sıkıntıları betonların çatlaması ve servis ömürlerinin kısa olması. Biz betonların çatlamasını engelliyoruz, betonları donatılandırıyoruz. Ve servis ömürlerini onların istediği kadar uzatabiliyoruz. Saha betonlarına ve tünellere fiber donatıları sağlarken aynı zamanda maliyet avantajı da sağlıyoruz.

Kısaca, müşterilerimizin hem ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem mühendislik hizmeti veriyoruz hem de devamında çözüm ortakları oluyoruz. “

İskender KÖSE
Genel Müdür
Atlas Bir Yapı ve Mühendislik A.Ş.

Wise TV – Aralık 2018

UFAK BİR AYRINTI

Sürekli olarak trafiğe maruz kalan, üretimin ve operasyonun verimini belirleyen bir faktör olarak zemin betonu endüstriyel bir yapının en önemli parçasıdır.

Endüstriyel zeminler; bunlar depo veya üretim tesisi olabilirler, birbirine bağlı karmaşık sistemler olarak düşünülmeli ve tasarlanmalıdır. Optimal performans ancak raf, malzeme taşıma ekipmanı (forklift vb.) ve üzerinde çalıştığı zemin ortak toleransı ile çalışılırsa yakalanabilir.

Gerekli önem gösterilmeyen ve/veya yanlış tasarlanan zemin betonları kısa sürede işlevini yerine getiremeyen bir hal alır ve operasyon verimini önemli ölçüde düşürür.

"Yeterince iyi zeminler" talep etmediğinizi biliyoruz, bu yüzden çok daha iyisini sunuyoruz!

TOP