Mekanik Silim

/ / Beton Parlatma

Beton Parlatma Uygulamasının başlangıç safhasını oluşturan mekanik silim zemine verilmesi hedeflenen tozumazlık, parlaklık, homojen ve estetik görünüm, aşınma dayanımının arttırılması gibi özelliklerin kalıcı olabilmesi için oldukça önemlidir.

Farklı büyüklükteki gritlere sahip metal elmas taşlarla zemin üzerinde mekanik olarak yapılan silim işlemi ile yüzeyde var olan kirli görünüm temizlenir. Bu kirli görünüme sebep olan etkenler perdahtan kalan lekeler, lastik izleri veya kullanıma bağlı çeşitli izler olabilir. Zeminde yapılan bu işlem ile tüm bu izler temizlenmektedir.

Mekanik silimin önemli diğer bir amacı ise beton zeminin yüzeyindeki zayıf tabakayı kazımaktır. Zayıf tabakası kazınan zemin mekanik olarak güçlendirilmiş hale gelmektedir.

Mekanik silim ile yüzeyde olması muhtemel ondülasyonlar en aza indirilir ve beton parlatma uygulamasındaki diğer safhalar ile tamamen ortadan kalkar.

Mekanik silimin kalıcı ve istenen seviyeye ulaşabilmesi için kullanılan yüksek devirli güçlü makine, aşındırılan tozları toplayan vakum makinesi, elmas taşların kalitesi ve tecrübeli ekibin olması gerekmektedir.

10 yılı aşkın beton parlatma tecrübemizle bütün safhalara gereken özeni gösteriyor ve uzun süre hizmet verebilen performansı yüksek zeminler elde etmenizi sağlıyoruz.

BLOG & HABERLER

İşimizin en önemli parçası ürünlerimiz ve ürünlerimiz ile sağladığımız hizmetlerimiz. Distribütörlüğünü yaptığımız dünyaca ünlü markalarımızdan gelişmeleri, ürünleri, haberleri, etkinlikleri sizlere sunuyoruz. Atlas 1 olarak ürün ve hizmetlerimiz hakkında tecrübeli mühendis kadromuz ile sizlere yazılar hazırlıyor, fotoğraf ve videolar ile işimizi anlatıyoruz!

Read more +08 Şubat 2021 By admin in Beton Parlatma

Beton Zemin Tamiri

Dezenformasyonun tipine göre tamirat yapılmayan bir zeminde tam anlamıyla beton parlatma söz konusu olamaz. Beton Zeminlerde Tamir Tamirat, hasarlı bir yapı veya yapı elemanını öngörülen bir güvenlik düzeyine çıkarmak için yapılan işlemlere denir. Hasar görmüş yapılarda, genelde tamirat yapılabilir. Tamirattaki amaç önceki durumu geri getirmektir, bu kullanım bakımından olabileceği gibi yapının yük taşıma kapasitesini, rijitliğini,
Read more +03 Aralık 2020 By admin in Fiber Donatı

Fiber Elyaf

Fiber Elyaf – Mikro Sentetik Fiber Donatı Fiber Elyaf Beton, yapısı gereği basınca karşı çok dayanıklı olmasına karşın, çekme dayanımı çok düşüktür. Geleneksel çözüm olarak tercih edilen çelik hasırlar, zemin betonlarında çekme bölgesinde gerçekleşebilecek gerilmeleri karşılamak üzere kullanılmaktadır fakat çelik hasırdan çok daha verimli, ekonomik ve avantajlı beton donatı çözümleri mevcuttur. Betonfiber Çelik Teller veya
MacromeshRead more +22 Haziran 2020 By admin in Fiber Donatı

Fiber Donatı Nedir?

Yeni hazırlanmış taze betonun sertleşmesi aşamasında ortaya çıkan, rötre çatlakları olarak adlandırılan büzülme çatlakları, oturma çatlakları, kılcal çatlaklar ve yüklemeye bağlı çatlak ilerlemesinin önlenmesi için özellikle endüstriyel zemin betonlarında da kullanılan bir tür donatı çeşididir. Fiber donatı, betonun mekanik özelliklerinin iyileşmesine de katkıda bulunur. Makro sentetik ve mikro sentetik fiber donatılar olarak gruplandırılan çeşitli kullanım
TOP