Fiber Elyaf

/ / Fiber Donatı

Fiber Elyaf – Mikro Sentetik Fiber Donatı Fiber Elyaf

Beton, yapısı gereği basınca karşı çok dayanıklı olmasına karşın, çekme dayanımı çok düşüktür. Geleneksel çözüm olarak tercih edilen çelik hasırlar, zemin betonlarında çekme bölgesinde gerçekleşebilecek gerilmeleri karşılamak üzere kullanılmaktadır fakat çelik hasırdan çok daha verimli, ekonomik ve avantajlı beton donatı çözümleri mevcuttur. Betonfiber Çelik Teller veya Makro Sentetik Fiber Donatı çözümlerimiz ile çelik hasır kullanımının oluşturacağı dezavantajlardan kurtulabilir, projenizin daha verimli ve ekonomik sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Betonfiber fiber donatılarını, betonunuzu rötre çatlaklarına karşı korumak için ikincil donatı olarak kullanabileceğiniz Polipropilen Elyaf ile beraber kullanabilirsiniz. Betonfiber polipropilen elyaf fiber donatı, betonda ikincil donatı olarak, kullanılan birincil donatıya takviye görevi görür.

%100 Polipropilen Fiber Elyaf

%100 Polipropilen esaslı Fiber elyaflar, beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve şatkrit uygulamalarında kullanılabilen, betonda ikincil donatı görevi yapan mikro donatı sistemleridir. Polipropilen elyaflar farklı uygulamalar için farklı boyutlarda 06, 12 ve 19 mm olarak imal edilirler. Projeleriniz için belirlenen miktarda kullanıldığında betonun içerisinde homojen olarak dağılır. %100 saf polipropilen mikro sentetik fiber elyaflar, ambalajları ile beraber karıştırıcı veya miksere atılabilecek şekilde üretilir. Uygulama şekli oldukça basit olan fiber elyaflar, beton içerisindeki homojen dağılımı ile rötre ve büzülme çatlaklarının önüne geçilmesini sağlar.

Geniş Kullanım Alanı

Fiber elyaflar, ikincil donatı olarak oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Saha betonları ve endüstriyel zeminlerde istenmeyen çatlakların önüne geçilmesi için en etkili çözümdür. Tamir ve yapıştırma harçlarında, şap uygulamalarında, prefabrik ve prekast yapı elemanlarında, yüksek mukavemetli yapılarda ve püskürtme beton uygulamalarında oldukça verimlidir.

PP Elyaf Çeşitleri

Polipropilen elyaflar, farklı uygulamalarda kullanılabilmesi için farklı boyutlarda üretilirler. Polipropilen elyaf çeşitlerimiz boyutlarına göre şu şekilde isimlendirilir:

• Betonfiber 19
• Betonfiber 12
• Betonfiber 06

Fiber Elyaf ile Beton Çatlaklarını Önleyin

Fiber elyaflar, özellikle yeni veya prizini almamış betonun su kaybından veya ortam ile sıcaklık farklılıklarından kaynaklanan büzülmeler sonucunda oluşan çatlaklar için mükemmel çözümdür. Bu çatlaklar rötre çatlakları olarak bilinirler ve çatlak sebeplerine bağlı olarak farklı çeşitleri mevcuttur. Rötre çatlakları ile ilgili detaylı bilgi paylaştığımız yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

Betonfiber Fiber Elyaf ürünlerimizi incelemek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Projeniz ile ilgili teknik destek almak için bizlere ulaşabilir, alanında tecrübeli mühendislerimiz ile projenize özel olarak sağlayacağımız mühendislik hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Diğer ürünlerimiz hakkında bilgi almak için sayfamıza buradan erişebilirsiniz.

BLOG & HABERLER

İşimizin en önemli parçası ürünlerimiz ve ürünlerimiz ile sağladığımız hizmetlerimiz. Distribütörlüğünü yaptığımız dünyaca ünlü markalarımızdan gelişmeleri, ürünleri, haberleri, etkinlikleri sizlere sunuyoruz. Atlas 1 olarak ürün ve hizmetlerimiz hakkında tecrübeli mühendis kadromuz ile sizlere yazılar hazırlıyor, fotoğraf ve videolar ile işimizi anlatıyoruz!

Read more +08 Şubat 2021 By admin in Beton Parlatma

Beton Zemin Tamiri

Dezenformasyonun tipine göre tamirat yapılmayan bir zeminde tam anlamıyla beton parlatma söz konusu olamaz. Beton Zeminlerde Tamir Tamirat, hasarlı bir yapı veya yapı elemanını öngörülen bir güvenlik düzeyine çıkarmak için yapılan işlemlere denir. Hasar görmüş yapılarda, genelde tamirat yapılabilir. Tamirattaki amaç önceki durumu geri getirmektir, bu kullanım bakımından olabileceği gibi yapının yük taşıma kapasitesini, rijitliğini,
Read more +22 Ocak 2021 By admin in Beton Parlatma

Mekanik Silim

Beton Parlatma Uygulamasının başlangıç safhasını oluşturan mekanik silim zemine verilmesi hedeflenen tozumazlık, parlaklık, homojen ve estetik görünüm, aşınma dayanımının arttırılması gibi özelliklerin kalıcı olabilmesi için oldukça önemlidir. Farklı büyüklükteki gritlere sahip metal elmas taşlarla zemin üzerinde mekanik olarak yapılan silim işlemi ile yüzeyde var olan kirli görünüm temizlenir. Bu kirli görünüme sebep olan etkenler perdahtan
MacromeshRead more +22 Haziran 2020 By admin in Fiber Donatı

Fiber Donatı Nedir?

Yeni hazırlanmış taze betonun sertleşmesi aşamasında ortaya çıkan, rötre çatlakları olarak adlandırılan büzülme çatlakları, oturma çatlakları, kılcal çatlaklar ve yüklemeye bağlı çatlak ilerlemesinin önlenmesi için özellikle endüstriyel zemin betonlarında da kullanılan bir tür donatı çeşididir. Fiber donatı, betonun mekanik özelliklerinin iyileşmesine de katkıda bulunur. Makro sentetik ve mikro sentetik fiber donatılar olarak gruplandırılan çeşitli kullanım
TOP